Op zoek naar vergoeding voor verbandschoenen?
Wat krijgt u vergoed voor verbandschoenen?
U krijgt verbandschoenen vaak vergoed uit uw basisverzekering. De verbandschoenen worden uw eigendom. Doordat de verbandsloffen van onze verbandsloffen shop veel aanpassing mogelijkheden hebben, zijn ze geschikt voor vrijwel elke voet. De schoenen kunnen aan de voorzijde geheel geopende worden waardoor u er zeer makkelijk in kunt stappen. Door het klittenband kunt u zelf de druk van de verbandschoen bepalen. Dankzij de lichtgewicht en flexibele anti-slipzool kunt u stabiel en comfortabel lopen. De verbandschoenen zijn in de wasmachine wasbaar op 40 graden en zijn sneldrogend. De verbandschoenen hebben een speciale santized behandeling ondergaan. Hierdoor is er een anti-bioticum aan de verbandslof toegevoegd waardoor bacteriën bestreden worden en de verbandslof zijn frisheid behoud.
Wat krijgt u vergoed?
Verbandschoenen zijn bedoeld voor mensen met huiddefecten en wonden door bijvoorbeeld circulatiestoornissen, traumatische beschadigingen, (gedeeltelijke) amputaties en operaties aan de voet. Tijdens de herstel periode is dragen van normaal schoeisel niet mogelijk. U heeft recht op verbandschoenen bij huiddefecten, huidulcera, sensibiliteits- en circulatiestoornissen aan de voet, traumatische beschadigingen of operatieve ingrepen, aan de voet en in de herstelperiode na partiële amputaties.Waar kan ik terecht voor verbandschoenen?U kunt terecht bij ons als leverancier van verbandschoenen.

Heb ik een verwijzing nodig?
Ja, u heeft vaak een voorschrift nodig van de behandelend arts, gespecialiseerde wondverpleegkundige of verpleegkundig specialist. Vraag naar de voorwaarden van uw verzekeraar. of koop verbandsloffen online. ze zijn niet duur dus u kunt er ook voor kiezen om ze zo te kopen. Heb ik toestemming nodig?Als u naar een niet-gecontracteerde leverancier gaat, heeft u vooraf vaak toestemming nodig. In de verzekeringsvoorwaarden van de zorgverzekering is het recht op hulpmiddelen omschreven.
Reglement Hulpmiddelen is een onderdeel van die verzekeringsvoorwaarden.
Hierin worden de hulpmiddelen waar u recht op hebt genoemd en noemen wij de nadere voorwaarden waaraan voldaanmoet zijn per hulpmiddel. Met “recht op hulpmiddelen” bedoelen wij het “recht op verstrekking van eenhulpmiddel in eigendom of bruikleen” en/of “het recht op vergoeding van (een deel van) de kosten vandat hulpmiddel”. Er wordt hier in dit Reglement dus geen verschil tussen gemaakt.In het kader van de Regeling Zorgverzekering hebt u recht op een functionerend hulpmiddel. Onderfunctionerend hulpmiddel wordt verstaan dat het hulpmiddel bij aflevering gebruiksklaar is. Bij de eerste aanschaf horen ook een gebruikersinstructie, batterijen of oplaadapparatuur en toebehoren noodzakelijk voor het functioneren. Om van een functionerend hulpmiddel te kunnen (blijven) spreken kan herstel, vervanging of aanpassing nodig zijn. Ook kan vergoeding of verstrekking van een reserve hulpmiddel worden gegeven als dat redelijkerwijs noodzakelijk is. U moet voortdurend de beschikking hebben over een werkend, gepast en/of geschikt hulpmiddel. Vervanging van batterijen en/of accu’s komt nooit voor vergoeding in aanmerking. Doelmatige zorg betekent dat het moet gaan om de meest passende zorg in uw situatie. Er moet altijd een indicatie voor de zorg zijn en het mag geen onnodig dure zorg zijn.

Wat krijgt u vergoed voor verbandschoenen/ zorgverlener?
De zorgverleners letten bij de verstrekking op de doelmatigheid van de in te zetten hulpmiddelen. Hiertoe dienen zij een zorgplan bij te houden waaruit de doelmatigheid van de ingezette hulpmiddelen blijkt. U hebt hierbij ook een eigen verantwoordelijkheid. U moet de richtlijnen en adviezen van de zorgverlener bijvoorbeeld op het gebied van productkeuze, gebruikstermijn, herindicaties en normgebruik, naleven. Als u een hulpmiddel wilt aanschaffen bij een zorgverlener waarmee geen overeenkomst hebben, dan hebt u vaak vooraf een akkoordverklaring van uw verzekering nodig.
U mag normaal gesproken ook niet door meerdere zorgverleners gelijktijdig eenzelfde hulpmiddel verstrekt krijgen. U hebt dan namelijk maar één keer recht op verstrekking van de betreffende hulpmiddelenzorg. Als u wilt overstappen naar een andere zorgverlener moet u de oude zorgverlener hierover informeren.

Aandachtspunten bij vergoeding verbandschoenen
- Als u gebruikmaakt van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder kunt u in uw voorwaarden nalezen op welke vergoeding u recht heeft.
- Deze zorg komt ten laste van uw verplichte en vrijwillige eigen risico
Kenmerken van de verbandschoenen een rij
- De schoenen zijn vrijwel aan elke voet aanpasbaar.
- Extra ruim model voor meer volume
- Klittenband op de hiel en voorvoet om eenvoudig de druk aan te passen.
- De schoenen zijn in het geheel te openen zodat de schoen kan worden aangepast aan de voet.
- De zool is flexibel, stabiel, isolerend en voorzien van anti-slip
- De inleg zool kan eruit en is wasbaar. Er is ook veel ruimte voor een eventuele steunzool of aanpassing.
- Hoog model sluit mooi aan.
- In de wasmachine wasbaar op 40 graden
- Voorzien van aangepast weefsel waardoor de er een vrije lucht circulatie kan ontstaan.
- Hierdoor wordt een perfecte voet temperatuur verkregen.
- Door de meegeleverde leesten is de schoen na het wassen makkelijk in vorm te houden.
- De schoen is snel drogend.
- Door de Santitized behandeling wordt de schoen beschermt tegen infectie, schimmels ect.
- Verkrijgbaar in een groot aantal maten (35 t/m 48)Model is geschikt voor zowel vrouwen als mannen
- Ook zeer geschikt als warmte pantoffels ivm de dikkere binnen voering