leren pantoffels man
april 8, 2021

Wat is je wijdtemaat verbandschoenen

Goed passende verbandschoenen of therapieschoenen zijn heel belangrijk voor uw beweging en houding. Een aantal merken in onze collectie zijn gespecialiseerd in schoenen in smalle en brede wijdtematen. Bij het passen van nieuwe verbandschoenen is het namelijk niet alleen belangrijk om te kijken naar de lengte van uw voet. Bij wijdte wordt vaak gesproken over de extra aanduiding bij verbandschoenen en therapieschoenen. Deze verbandschoenen kenmerken zich door de materialen die gebruikt worden, deze zijn vaak zacht zodat er geen druk op de voet is. Daardoor zijn de schoenen vaak ook lekker warm, om koude voeten te voorkomen. Voor het ideale draagcomfort dient u daarom naast uw schoenmaat ook te letten op de juiste wijdtemaat van uw voeten.

Wat is een wijdtemaat?

Indien u uw schoenmaat of wijdte niet weet, kunt u deze relatief makkelijk bepalen op de volgende manier: Hoewel een schoenmaat een veelvoorkomend hulpmiddel is om passende schoenen te vinden, bepaalt niet alleen de lengte van uw voet of uw schoenen goed zitten. In tegenstelling tot de schoenmaat, bepaalt de schoenwijdtemaat namelijk de breedte van de schoen en hoeveel ruimte hij geeft aan uw voeten.
Een wijdtemaat is simpel gezegd de hoeveelheid leer of stof er gebruikt is in combinatie met de hoogte (sluiting van de schoen). Ook is de wijdtemaat afhankelijk van hoeveel leer of stof er gebruikt is van de tenen tot aan de wreef. Met een wijdtemaat wordt aangegeven hoe smal of breed een schoen is en hoeveel ruimte de voet heeft. Een wijdtemaat herken je aan de letter. Deze letter kan variëren van C t/m M.

Wijdtemaat D, E, G, H, K en M
Hoewel schoenmaten worden aangegeven met nummers, worden wijdtematen aangeduid met letters. Bij verbandsloffen.nl hanteren we zes verschillende wijdtematen, variërend van wijdte D tot M:

Wijdte D voor extra smalle voeten
Wijdte E voor smalle voeten
Wijdte G voor gemiddelde voeten
Wijdte H voor bredere voeten
Wijdte K voor extra brede voeten
Wijdte M voor extra brede voeten

Meten wijdtemaat

Indien u uw schoenmaat of wijdte niet weet, kunt u deze relatief makkelijk bepalen op de volgende manier: Hoewel een schoenmaat een veelvoorkomend hulpmiddel is om passende schoenen te vinden, bepaalt niet alleen de lengte van uw voet of uw schoenen goed zitten. In tegenstelling tot de schoenmaat, bepaalt de schoenwijdtemaat namelijk de breedte van de schoen en hoeveel ruimte hij geeft aan uw voeten.

U meet de lengte van uw voet en de balomvang (beide in cm) van de voet (voet belast);
Onder het kopje “Lengtemaat” kunt u deze lengte vertalen naar een maat: Europese maat (EU) of Engelse maat (UK);
Achter deze maat kunt u op dezelfde rij onder het kopje “Balomvang” de wijdtemaat bepalen;
De wijdtemaat staat bovenin de tabel.

Schoenen in onze collectie komen in de volgende breedtematen voor:

Breedte D en E : zeer smalle tot smalle voet
Breedte F en G : normale / gemiddelde voet
Breedte H : iets bredere voet
Breedte J, K en M : extra brede voet

Verbandschoenen en therapieschoenen
Bij wijdte wordt vaak gesproken over verbandschoenen en therapieschoenen. Deze schoenen kenmerken zich door de materialen die gebruikt worden, deze zijn vaak zacht zodat er geen druk op de voet is. Daardoor zijn de schoenen vaak ook lekker warm, om koude voeten te voorkomen. Bovendien kenmerken de schoenen zich vaak door het gebruik van klittenband. Naast de lengtemaat is aandacht voor de breedte van de voet, en dus de schoen, ook aan te raden.

Klittenbandschoenen zorgen er voor dat er minder druk op de voet is in vergelijking tot veters. Met de klittenbandsluiting kan men beter bepalen dat de schoen goed zit maar niet te strak. Daarnaast brengt het ook gemak met zich mee wat belangrijk is. Indien niet zeker is welke maat je hebt, kijk dan bij de maattabellen voor meer informatie.

 

Productaanbod:

 

Fischer Verbandpantoffel 13999

 

Fischer Verbandpantoffel 13585

Fischer verbandpantoffel 13998

 

https://verbandsloffen.nl/product/fischer-verbandpantoffel-13993/

Verbandpantoffel 18999 3 Klitband K-Wijdte

 

Verbandpantoffel 18997 2 klitband K-Wijdte